loading

Printre cele mai cunoscute pensiuni de langa Varful Vladeasa, apreciate pentru cazare si masa, sunt pensiunile Dariana si La Bogdan apartinand Green Mountain Resort din Muntii Apuseni.

Varful Vladeasa face parte din Munții Apuseni aparținând Carpaților Occidentali din România. Aici găsiți cazare la Pensiunea Dariana și Pensiunea La Bogdan din Scrind Frăsinet, comuna Mărgău, județul Cluj. Oaspeți cazați la pensiunea din Apuseni apreciază cel mai mult drumețiile spre Vârful Vlădeasa care este cel mai înalt vârf din Apuseni aflat la 1836 m altitudine.

Amplasarea Varfului Vlădeasa față de cazare la pensiunile Dariana și La Bogdan

Găsiți cazare la pensiunea noastră situata în sudul Masivului Vlădeasa lângă Valea Răchițele, la 10 km de Cascadă Vălul Miresei din comuna Mărgău. Masivului Vlădeasa este delimitat în sud de Crișul Pietros – Pârâul Boga – Șaua Cuciulat – Valea Răchițele respectiv Munții Bihor.

La 70 km față de Pensiune Dariana, Pensiune Bogdan și la vest de Masivul Vlădeasa sunt Munții Pădurea Craiului cu Valea Iadei situată la cca o ora și jumătate de mers cu mașina față de Pensiunea Dariana de la poalele Masivului Vlădeasa.

La est Masivul Vlădeasa se învecinează cu Valea Săcuieului și Valea Hențului. Rezervă-ți cazare și masă în Masivul Vlădeasa la pensiunea si restaurantul din cadrul resortului Green Mountain Mărgău, Apuseni.

La o ora de la pensiune, restaurant, SPA & jacuzzi și la nord de Masivul Vlădeasa se află Crișul Repede, Valea Crișului unde ve-ți întâlni obiective turistice din Apuseni ca Cascada Vadul Crișului, Peștera Bătrânului, Peștera Gălănesți și altele.

Atracții turistice pentru cei cazați în pensiuni din Masivul Vlădeasa

Cazându-va la pensiune în Masivul Vlădeasa din Apuseni aveți următoarele atracții turistice:

  • Cascada Răchițele / Vălul Miresei din Răchițele, comuna Mărgău, jud Cluj de lângă Pensiunea Dariana și Pensiunea Bogdan
  • Pietrele Albe pe valea Stanciului din Răchiţele şi Săcuieu aflate în sudul Masivului Vlădeasa, unde sunt numeroase peșteri și avene. Organizăm frecvent drumeții, escalade, offroad, călărit și tururi cu bicicleta de la pensiunea din Masivul Vlădeasa la Pietrele Albe
  • Vârful Lespezi aflat în imediata apropiere a pensiuni din Apuseni, acesta este un loc potrivit pentru persoanele care își petrec sejurul la munte, vacanța la munte, concediul sau persoanelor care le plac drumețiile pe munte.
  • Valea Alunișului din Răchițele, comună Mărgău, jud Cluj. Poate fi explorată prin drumeții de munte, călărit sau puteți închiria biciclete de la pensiunea, restaurantul nostru din Apuseni.
  • Dealul domnului din Rogojel, comuna Săcuieu, județul Cluj. Iubitorii de plante cazați în Masivul Vlădeasa pot admira specii rare de arbori cum este pinul negru, laricele (zada) și sequoia. Cel mai cautat și apreciat arbore de către turiști cazați in pensiunea noastră din Masivul Vlădeasa, Apuseni este Sequoia având peste 100 de ani.
  • Cetatea Medievală Bologa, comuna Poieni construită de șapte secole în urmă, se află la 19 km de pensiunea Dariana și Pensiunea Bogdan din cadrul resortului de la Scrind Frăsinet dotată cu: pensiune, restaurant, bar, sală de conferință, SPA & Wellness (ciubăr, jacuzzi și saună uscată) și terasă.
  • Moara de apă sau vâltoarea de la Bologa este la doar 20 de minute de resortul din Apuseni unde ți-ai organizat evenimentul privat: petrecere, nuntă, botez, zi de naștere, întâlnire cu colegii, team building, coferinta vă provoacă la întoarcere în timp.
  • Muzeul Memorial „ OCTAVIAN GOGA„ – Ciucea, comuna Ciucea, jud. Cluj aflat la 30 km de pensiunea din Masivul Vlădeasa acesta poate fi vizitat de Luni-Duminică.
  • Parcului Natural Apuseni Padiș a fost înființat în 2004 și are cca 76.000 ha. Pensiunea, restaurantul și SPA & Wellness din Scrind Frăsinet, comuna Mărgău este la limita Parcului Natural Apuseni și la 30 km pe drumul din Răchitele până în Parcului Natural Apuseni Padis. În Parcul Natural Apuseni se găsesc numeroase atracții turistice, cascade, peșteri, lacuri și cele mai inedite peisaje din Apuseni. Printre activitățile de agrement din Parcului Natural Apuseni sunt, drumeții montane, ciclism montan, cicloturism, schi, schi alpin, alpinism, escaladă, escaladă pe gheață, canotaj, paddleboarding, raffting și caiac pe ape repezi. De asemenea cei care ajung în zona Masivului Vlădeasa apreciază turism rural specific Țării Moților, turism în peșteri și observarea naturii din Munții Apuseni.
  • Cetățile Ponorului sunt situată în platoul Padis în Parcul Natural Apuseni și este cel mai mare complex carstic din Apuseni și din România.
  • Peștera Cetățile Ponorului poate fi explorată la suprafață, cât și subteran până la Sala Taberei cu mijloace de iluminare și cizme de cauciuc. Peștera Cetățile Ponorului este explorata în adâncimi de speologi specialiști deoarece necesită echipamente speciale, bărci, corzi etc
  • Lacul Beliș – Fântânele este un lac artificial construit în scop hidroenergetic care acum este un obiectiv turistic important din Apuseni cu cazare, restaurante, diverse activități de recreere în natură cum sunt: plimbări cu barcă, schi nautic, pescuit, caiac, înot, vizitarea Bisericii de sub lac etc
  • Turbărie Doda Pilii
  • Măgura Dealul Botii
  • Valea Iadului Remeți cu cascadele Iadolina și Săritoarea Ieduțului, barajul Leșu și valea Leșului
  • Valea Drăganului cu barajul Floroiu (Drăgan), izvoarele văii Drăganului și Cascadă Moara Dracului.

 

Trasee turistice spre Vârful Vlădeasa

Turiștii cazați la Pensiunea Bogdan și Pensiunea Dariana care fac drumeții spre Vârful Vlădeasa din Apuseni preferă traseele cu plecare de la:

  • Cascada Răchițele / Vălul Miresei pe lângă Pietrele Albe;
  • Satul Rogojel
  • Valea Drăganului (pe la Cascada Moară Dracului).

Traseu recomandat:
Sat Rogojel – Cabană Vlădeasa – Vârful Vlădeasa (1835m) și Cabana Meteorologică – Pietrele Albe – Cascada Răchițele / Vălul Miresei – Valea Răchițele – satul Răchițele.

 

Acest website foloseste cookies pentru a oferi cea mai buna experienta.