loading

Drumeții Apuseni, trasee, excursii

Resortul Green Mountain din Scrind Frăsinet, comuna Mărgău aflat la limita Parcului Natural Apuseni organizează la cerere excursii și drumeții în Apuseni pentru turiștii cazați în pensiunile Dariana și La Bogdan

Drumetii cu ghid in Apuseni

Oaspeții care au cazare la pensiune opteaza cel mai des pentru excursii și drumeții în Apuseni cu ghid sau pe cont propriu.

De asemnea, pentru cei care își organizează team building, conferințe, nunți, botezuri, petreceri în sala de conferințe sau la restaurantul din cadrul resortului, organizam la cerere drumetii pe diferite trasee in Apuseni.

Cele mai populare trasee montane solicitate sunt:

Drumeție pe traseul Cascada Răchițele - Pietrele Albe

Descoperă locuri noi din Apuseni și revigorează-ti corpul făcând mișcare într-o drumeție montană urcând pe Pietrele Albe din Masivul Vlădeasa. Această drumeție din Apuseni poate fi făcută de începători, de cei care iubesc natura și drumețiile montane. Traseul montan este de dificultate medie și are ca punct de plecare Pensiunea Dariana și Pensiunea Bogdan sau de la Cascada Vălul Miresei / Cascada Răchițele.

Drumeția pe traseul Cascada Răchițele și Pietrele Albe din Masivul Vladeasa are ca obiective principale:

 • Cascada Vălul Miresei / Cascada Răchițele cea mai spectaculoasă cascadă din Apuseni, având 30 m înălțime și 2 trepte.
 • Pietrele Albe din Masivul Vlădeasa, formațiunea calcaroasă, cu o priveliște de ansamblu asupra Apusenilor.

Traseul montan este de aproximativ 15 km dacă se pornește de la Cascada Vălul Miresei din Răchițele. Durata drumeției pe traseul Cascada Răchițele la Pietrele Albe este de aproximativ 3 – 4 ore cu pauze incluse.

De la Restaurantul Apuseni până la Cascada Vălul Miresei mai sunt 9 km care pot fi parcurși cu bicicleta închiriată de la resort sau cu mașina.

Sfaturi și echipamente:

 • pentru drumeție pe munte vă recomandăm să va îmbrăcați ‘în straturi’ tricou, polar, geacă impermeabilă
 • bețe de drumeție opționale
 • rucsac cu: haine de schimb, o sticlă cu apă, un snack

Drumețiile pe traseul Cascada Răchițele și Pietrele Albe sunt recomandate turiștilor de toate vârstele fiind preferate de familii cu copii, celor care vin în team buiding, grupurilor care sunt începători și tuturor care doresc să se bucure de natură și să facă o drumeție pe munte.

Contact

11 + 3 =

rezervare pensiune Apuseni

Drumeție Valea StanciuluiCascada Răchițele - Vârful Vlădeasa,

Această drumeție este mai lungă și are ca punct de plecare resortul Green Mountain din Scrind Frăsinet, comuna Mărgău care se află la poalele Masivului Vlădeasa.

De la resort până la Cascada Vălul Miresei / Cascada Răchițele, aprox 9 KM pot fi parcurși cu bicicletă închiriată de la pensiune sau cu mașina. Odată ajunși la Cascadă Vălul Miresei din Răchițele vom poposi să admirăm cascada după care vom urcă și coborâ aproximativ 1000 m altitudine în cei 13 km pe care îi vom parcurge în excursia Cascada Răchițele și Vârful Vlădeasa pe Valea Stanciului din Masivul Vlădeasa.

Pe acest traseu spre Vf. Vlădeasa, vom admira și Pietrele Albe, este un traseu deosebit de frumos unde vom admira creasta Masivului Vlădeasa

Drumeția pe traseul Cascada Răchițele – Vârful Vlădeasa pe Valea Stanciului din Apuseni va avea ca obiective principale:

 • Valea Stanciului și Cheile Văii Stanciului această este valea pe care s-a format Cascadă Răchițele din Apuseni,
 • Cascada Vălul Miresei din Răchițele cea mai spectaculoasă cascadă din Masivul Vlădeasa și chiar din România
 • Pietrele Albe vom avea o privire de ansamblu asupra formațiunii calcaroase din Apuseni
 • Vârful Vlădeasa unde vom avea o priveliște de ansamblu a Munților Apuseni fiind la o înălțime de 1836 m și este cel mai înalt vârf din Masivul Vlădeasa
 • Stația meteorologică Vladeasa

Traseul Cascada Răchițele și Vârful Vlădeasa pe Valea Stanciului din Masivul Vlădeasa este de 5-6 ore, iar efortul va fi răsplătit cu peisaje superbe, briza montană și deconetare de la agitația urbană.

Echipamente necesare:

 • Bocanci impermeabili
 • Pantaloni pentru drumeție
 • Tricou termic
 • Polar
 • Haina de vânt/ploaie
 • Căciulă, bască
 • Pelerină de ploaie
 • Ochelari de soare
 • Recipient pentru apă
 • Rucsac
 • Termos cu ceai cald
 • Mâncare
 • Bețe de trekking
 • Un rând de haine uscate de rezervă
 • Medicamente de uz personal

După o drumeție așa de lungă prin , Pensiunea Dariana și Pensiunea Bogdan vă așteaptă la restaurant să va recăpătați forțele și apoi în centrul SPA & Jacuzzi Apuseni că să va relaxați corpul.

Drumeția pe traseul Cascada Răchițele – Vârful Vlădeasa pe Valea Stanciului din Masivul Vlădeasa este preferată de cei care își organizează team building, petreceri în grupuri, nunți și tuturor care iubesc natură și doresc să-și consume caloriile făcând mișcare în natură și drumeții montane.

Contact

12 + 4 =

rezervare pensiune Apuseni

Excursie în Bologa - Rogojel - Ciucea

Odată cazați la pensiunea din Scrind Frăsinet, Mărgău puteți să optați pentru o excursie organizată sau pe cont propriu pentru a vizita trei obiective turistice din Apuseni încărcate de istorie, lectură și arbori mai puțin întâlniți în Masivul Vlădeasa și chiar în România.
Pe o distanță de 30 km sau o ora de mers cu mașina de la Pensiunea Dariana și Pensiunea Bogdan puteți să vizitați:
– Arborele de Sequoia din satul Rogojel comuna Săcuieu este cel mai impunător arbore din Apuseni. Arborele Sequoia se află în masivului Vlădeasa, între satele Săcuieuși Rogojel, comuna Săcuieu județul Cluj

– Cetatea medievală Bologa din satul Bologa, comuna Poieni, județul Cluj este cunoscut ca Castrul Roman construit în anii 106 și care a fost o fortăreață de apărare a Imperiului Roman, a cărei ruini se pot vedea și azi.
– Moara de apă / vâltoarea / „mașina de spălat” din satul Bologa, comuna Poieni, județul Cluj a fost construită în urmă cu 710 ani și este funcțională și acum. A fost construită la confluența Crișului Repede cu Sacuieu
– Muzeul Memorial „Octavian Goga” amplasat pe malul Crișului Repede în Ciucea, jud. Cluj

Excursia în Bologa – Rogojel – Ciucea este recomandată persoanelor care sunt pasionați de istorie, familiilor copii și celor care le place poezia.

Contact

8 + 7 =

rezervare pensiune Apuseni

Excursii de echitație prin Apuseni

Pensiunea Dariana și Pensiunea Bogdan organizează la cerere pentru grupuri de turiști prin intermediul partenerilor călărit pe diverse trasee cu ghizi prin Apuseni. Excursiile de echitație prin Apuseni sunt apreciate de cei care își organizează team building la munte, nunți, pasionaților de echitație și tuturor care doresc să viziteze Masivul Vlădeasa din șa. Descoperă noi locuri și solicită echitație în Apuseni pentru ați testa adrenalina. Resortul nostru vă oferă posibilitatea de a călări prin Apuseni pe diferite trasee sau la înțelegere cu ghizi noștri. Excursii de echitație se vor efectua la partenerul nostru sau la o locație stabilită de comun acord.
Excursii de echitație prin Apuseni pot fi:
– excursii de o zi
– excursii de mai multe zile
– excursii pe ore ( la locația partenerului nostru)
– inițiere în echitație pentru cei care încep să călărească
– echitaţie pe teren pentru cei avasati desfasurandu-se pe diferite trasee montane din Apuseni (culmi, paraie, paduri, pasuni)
– echitație pe teren pentru cei avansați desfășurându-se pe diferite trasee montane din Apuseni (culmi, pârâie, păduri, pășuni)

Contact

6 + 13 =

rezervare pensiune Apuseni

Activități și obiective turistice

Surprinde-ți angajații, prieteni sau parteneri de afaceri organizând drumeții, offroad, ciclism, călărit, pescuit, escalade, seri tematice și câștigă-le încrederea descoperind noi limite și pasiuni care să vă lege pentru mult timp.

Oaspeții ne iubesc

După ce si-au domolit adrenalina, oaspeții nostri de la pensiunea din Apuseni au scris recenzii pe Booking, Facebook sau Google:

Acest website foloseste cookies pentru a oferi cea mai buna experienta.